Fri frakt vid 599:- / Snabb Leverans / Skickar från Sverige

Barnsäkerhet

Barnsäkerhet till hemmet

Här kan du se alla våra produkter samt information om barnsäkerhet. Vi har ett stort utbud av produkter inom barnsäkerhet som hela tiden växer. För dig som vill veta mer om våra produkter och barnsäkerhet så har vi massor med information om barnsäkerhet... Läs mer


Vad är barnsäkerhet?

Att barnsäkra sitt hem

När man pratar om barnsäkerhet så tänker de flesta på barnlås och andra produkter som skyddar hemmet. Och även om barnsäkerhet i hemmet är en stor del av själva ämnet barnsäkerhet så finns det flera andra saker om områden som täcks kring säkerhet för barn. 

För om du vänder på ordet så får du fram vad det handlar om; säkerhet för barn. Att ett barn ska vara tryggt på den plats som den befinner sig. Det kan vara en 1-åring som utforskar hemmet, och som vill öppna vartenda skåp i köket. Där är det föräldrarnas ansvar att de ser till att skåpen är säkrade med barnlås, eller att de inte innehåller något som kan skada barnet. Till exempel små saker med kvävningsrisk, vassa saker, rengöringsmedel, och andra saker som skada barnet.
En annan situation kan vara ett barn som börjar utforska internet och Youtube. Där kan du som förälder behöva vara med och visa intresse för vad ditt barn gör.


Hur barnsäkrar du?

1

Läs igenom vår guide om områden som kan behöva barnsäkras

2

Se över ditt hem, och titta efter eventuella faror för ditt barn

3

Få tips på vår hemsida över produkter till de områden du vill barnsäkra


När det kommer till att barnsäkra hemmet så gäller det som vi tog upp längre upp i texten - Att man måste sätta sig in i barnets tänk och rörelsemönster. Vad finns egentligen i i barnets höjd som kan orsaka skada? Ser inte bordskanterna väldigt otäcka ut om jag tittar närmare på dem? Visst vore det bra med något som gör kanterna och hörnen mjuka?

Om vi börjar med olika områden man ska tänka att titta extra noga på inför man ska barnsäkra inomhus så har vi en utförlig guide där du kan läsa om de platser som finns i ditt hem. Och vad du bör tänka på när du har barn. 


Behöver man barnsäkerhet utomhus?

 Allt beror på hur man bor, hur aktiva barn man har, och hur man själv känner som förälder. Om man har flera barn i nära, eller samma ålder så kan det vara svårt att ha båda nära sig i situationer där det är mycket folk. Även om man som förälder har två händer så uppkommer situationer där man inte kan hålla sina barn i händerna, eller där ens uppmärksamhet riktas mot andra saker tillfälligt. Då finns det produkter som hjälper den vuxna att känna sig trygg. Det finns till exempel fina handledsselar som skapar ett tryggt maxavstånd mellan föräldern och barnet. De kommer även med inbyggda reflexer så man syns tydligt bland trafik när det blir kväll.
Om du vill se vilka möjligheter som finns med produkter för barnsäkerhet utomhus samt vad man bör tänka på i utomhusmiljöer så finns det mer information på vår sida om barnsäkerhet utomhus.

Produkter för barnsäkerhet

Vi har byggt upp ett sortiment med produkter för att, på ett enkelt sätt, barnsäkra ett hem. Det ska vara enkelt och gå fort, därför är de flesta av våra lås och klämskydd självhäftande.
Vilka produkter passar ditt behov bäst? Det finns en mängd olika sorters barnlås att välja på om du vill barnsäkra kylskåp, toalett eller skåp och lådor. Alla är självhäftande men vissa kommer också med skruvhål och skruvar ifall du vill fästa riktigt hårt, eller för att kunna använda låsen på en ny plats vid ett senare tillfälle. Självhäftande barnlås är väldigt populära och speciellt de osynliga barnlåsen som inte syns på utsidan och som öppnas med hjälp av en magnetisk nyckel. Detta låset uppskattas just för att det inte syns, så ens kök och övriga rum där man har sina barnlås förblir stilrena. Läs gärna mer om de osynliga låsen och om våra andra barnlås i guiden om just att hitta rätt barnlås.
Just lådor i hemmet är en sak som väldigt många vill barnsäkra och vill du ha mer information om hur du barnsäkrar lådor så kan du läsa det här.

Andra produkter som andra används av föräldrar är mjuka hörnskydd och mjuka kantskydd som förvandlar vassa ytor till mjuka. Då förhindrar du att ditt barn skadar sig om det råkar ramla eller springa in i en bordskant. Även dessa är självhäftande skydd som fästs med en stark tejp som medföljer kant/hörnskyddet. På vår sida kan du se vad vi har för varianter av kant och hörnskydd för att barnsäkra ditt hem. Och här kan du även läsa mer om material, och se hur du ska montera de giftfria skydden.


Populära produkter inom barnsäkerhet

Barngrinden Draga Slim
En barngrind är en bra investering när det kommer till barnsäkerhet. Den avgränsar områden i hemmet på ett enkelt sätt.Barngrind för ett barnsäkert hem


Osynliga Barnlås med magnet
Med barnlås kan du snabbt och effektivt barnsäkra din skåp och lådor. Och dessa syns inte på utsidan.

Magnetlås för barnsäkerhet i hemmet

Babyvakt med display
En babyvakt ger dig uppsyn över ditt barn och en av de populäraste produkterna inom barnsäkerhet.

Babyvakt för barnsäkerhet Guide för barnsäkerhet barnlås
Barnsäkerheten framför allt

Barnens säkerhet är prioritet nummer ett för alla föräldrar och därför är det viktigt att vara förberedd i alla sammanhang. De flesta olyckor sker i hemmet men det finns också många faror som ligger och lurar utanför dess väggar. Medan vissa är uppenbara, som till exempel eluttag eller trafik, så kan andra vara mindre tydliga när det kommer till barnsäkerhet, som exempelvis mammas halsband eller dörrar av olika slag. Som tur är finns det många produkter som gör både världen därinne och därute säkrare för småttingarna.

Produkter för alla

Oavsett var man befinner sig så bör man hela tiden ha barnsäkerhet i sinnet, och det finns massor av smarta uppfinningar att sätta på barnen men också sig själv för att tillvaron ska bli så trygg som möjligt. Skydd för huvudet är essentiellt när barnen börjar lära sig att gå, och det finns bland annat hjälmar och specialdesignade skydd som gör balansträningen till enbart ett nöje. Haklappar med ärm, målarförkläden med fickor och lekmattor som samtidigt kan användas till förvaring är alla praktiska hjälpmedel som underlättar både barnens lek och föräldrarnas liv, och silikontandborstar som sätts på fingret och matbrickor med flera skålar gör både munhygienen och måltiderna enkla och roliga.

Även mamma kan vara fin utan att behöva oroa sig för att barnen ska sätta hennes smycken i halsen då det finns silikonhalsband som både är trendiga och säkra att ha på sig. Och som bebisar får tugga på när tänderna börja klia. Möjligheterna och lösningarna är oändliga och det kommer hela tiden nya idéer och föremål med barnsäkerhet som första prioritering.


Barnsäkerhet för små barn

När det kommer till små barn så är kvävning en stor orosfaktor hos föräldrar, och det är därför viktigt att rensa hemmet från små föremål som barnet skulle kunna sätta i halsen. Som förälder kan du testa olika saker hemma i vår testcylinder. Om det går i cylindern så får det inte vara framme i hemmet. Så så sätt kan du barnsäkra ditt hem för små barn. 


Testcylinder för barnsäkerhet för små barn