Fri frakt vid 599:- / Snabb Leverans / Säker Betalning

Barnsäkerhet


Produkter för barnsäkerhet

Här hittar du alla produkter som används för att barnsäkra hemmet.Barnsäkra hemmet

Alla är vi rädda att något ska hända när våra små barn leker och busar i hemmet. Alla kanter och hörn på bord och diskbänkar känns vassare än innan. Och visst sitter känslan av att klämma sina fingrar i en dörr kvar? Barn är impulsiva och tänker inte alltid att någon har sina fingrar i vägen när de är jagade och slänger igen dörren. En till sak är alla saker man har i skåp och lådor som inte barnen ska komma åt, såsom knivlådor, städskåp, godisskåp eller skåp och lådor där ens barn inte bör vara. 


Hur barnsäkrar man sitt hem?

På Lugna Föräldrar har vi förvandlat erfarenheter till smarta lösningar för framtiden. Det viktigaste man ska tänka på när det gäller barnens säkerhet i hemmet, är att man som förälder är närvarande. Och det är en kort tid som barnen är små. Så passa på och njut av deras uppväxt och utveckling.


När det kommer till saker som trappor och spisar så är det bra att tidigt börja förklara hur man ska bära sig åt kring dessa. Plattor är varma, och det kan man som förälder visa sina barn utan att de ska bränna sig. Precis som att en trappa är brant, och att man kan gå där med sina barn och visa att man måste vara försiktig. Då ger man barnet erfarenhet och självförtroende i sin utveckling. Och det blir inte bara ett förbud. Alla som har barn vet hur barn reagerar på förbjudna saker. Det blir så mycket roligare, och spännande.


För mer tips om att göra ert hem barnsäkert kan ni läsa vår lista 10 tips för att barnsäkra hemmet


Vi har byggt upp ett sortiment med produkter för att, på ett enkelt sätt, barnsäkra ett hem. Det ska vara enkelt och gå fort, därför är de flesta av våra lås och klämskydd självhäftande. Vi har dörrstopp med form av roliga djur som man enkelt sätter på dörren vid behov. Vill man ha ett mer beständigt dörrstopp säljer vi roliga sniglar som man sätter på dörren och enkel vrider på när en dörr inte ska slå igen helt. För att låsa sina skåp och lådor har vi olika sorters lås. Från enklare varianter till osynliga lås som öppnas med en magnetnyckel. Detta är en populär produkt för den som vill säkra upp sitt hem utan att ha en massa lår på utsidan av skåpen.
Och har vi byrålådor som är svåra att låsa så har vi lås som är gjorda för en 90 gradig vinkel. 

Vi finns på mail om ni har frågor eller behöver råd innan ni ska barnsäkra hemmet. 


Barnsäkerheten framför allt

Barnens säkerhet är prioritet nummer ett för alla föräldrar och därför är det viktigt att vara förberedd i alla sammanhang. De flesta olyckor sker i hemmet men det finns också många faror som ligger och lurar utanför dess väggar. Medan vissa är uppenbara, som till exempel eluttag eller trafik, så kan andra vara mindre tydliga när det kommer till barnsäkerhet, som exempelvis mammas halsband eller dörrar av olika slag. Som tur är finns det många produkter som gör både världen därinne och därute säkrare för småttingarna.


Produkter för alla

Oavsett var man befinner sig så bör man hela tiden ha barnsäkerhet i sinnet, och det finns massor av smarta uppfinningar att sätta på barnen men också sig själv för att tillvaron ska bli så trygg som möjligt. Skydd för huvudet är essentiellt när barnen börjar lära sig att gå, och det finns bland annat hjälmar och specialdesignade skydd som gör balansträningen till enbart ett nöje. Haklappar med ärm, målarförkläden med fickor och lekmattor som samtidigt kan användas till förvaring är alla praktiska hjälpmedel som underlättar både barnens lek och föräldrarnas liv, och silikontandborstar som sätts på fingret och matbrickor med flera skålar gör både munhygienen och måltiderna enkla och roliga.

Även mamma kan vara fin utan att behöva oroa sig för att barnen ska sätta hennes smycken i halsen då det finns silikonhalsband som både är trendiga och säkra att ha på sig. Och som bebisar får tugga på när tänderna börja klia. Möjligheterna och lösningarna är oändliga och det kommer hela tiden nya idéer och föremål med barnsäkerhet som första prioritering.