Fri frakt vid 599:- / Snabb Leverans / Skickar från Sverige

Barngrindar

Säkra upp hemmet med en Barngrind 

Våra grindar är testade och godkända enligt EN1930:2011

Vad innebär att grindar är godkända enligt EN1930:2011?

Det är en EU standard som sträcker sig över barn och babyprodukter som till exempel:

 • Barngrindar

 • Barncyklar

 • Spjälsängar

Det är en garanti för att barngrinden som du köper är tillverkad enligt de regler och säkerhetsföreskrifter som finns inom EN1930:2011 och ger dig som förälder en trygghet när du ska köpa en barngrind.


Barngrind monterad i rum

Hur länge behöver man använda barngrind i trappan?

Det är väldigt individuellt hur länge man bör använda en barngrind hemma hos sig, men det man ska tänka på är att en barngrind som är godkänd enligt EN1930:2011 är gjord för att ett barn under 24 månader inte ska kunna öppna eller passera grinden. Därför kan man säga att just 24 månader är brytgränsen ur ett säkerhetsperspektiv. Dock kan det ändå vara bra att ha kvar grinden längre om man vill begränsa rum och trappor. Då gäller det att som förälder vara mer uppmärksam. Många behåller till exempel sin barngrind på ovanvåningen längre då det är störst risk att barn ramlar ner för trappan om de leker på övervåningen. 

Måste man ha barngrind i trappan?

Det finns ingen lag över att man som privatperson måste ha en barngrind i trappan, men olyckor där barn ramlar i trappor kan vara väldigt allvarliga och även orsaka skador för livet. Och då är en barngrind en väl värd investering för att undvika olyckor. Och det flesta grindar är numera väldigt enkla att både montera och öppna. 

Viktigast är att placera en barngrind på det plan som barnen tillbringar mest tid på när de är hemma. Om barnen oftast är på nedervåningen och då är det där grinden ska sitta. Men då gäller det att inte glömma bort att det saknas en barngrind på ovanvåningen och i bästa fall har man en barngrind både uppe och ned till.

Barngrindar

Barngrindar är en viktig säkerhetsåtgärd för familjer med barn som bor i lägenheter eller hus med trappor. De hjälper till att hindra barnen från att falla ner för trapporna och skada sig. Barngrindar kan också användas för att hålla barnen inom säkert område. Det finns många olika typer av barngrindar att välja mellan. Det finns grindar i plast stål eller trä, men alla har samma grundläggande funktion: att skapa en gräns som hindrar barnen från att komma åt farliga områden.


Det finns många anledningar till varför man bör använda barngrindar. Säkerhet den mest uppenbara anledningen. Barn är kända för att vara nyfikna och utforskande, och det är inte ovanligt att de hamnar i farliga situationer. Genom att använda en barngrind kan man minimera risken för olyckor och skador.

För det andra är en barngrind också bra för att skapa struktur och rutiner för barnen. Genom att använda barngrindar kan man enkelt definiera vad som är ett säkert område för barnen att leka på, och det hjälper dem att förstå vad som är tillåtet och vad som inte är det.

Slutligen är en barngrind också bra för att skapa en trygg och avslappnad miljö för föräldrar och andra vuxna. Genom att veta att barnen inte kan komma åt farliga områden eller rum där produkter för rengöring finns, kan man känna sig mer avslappnad och fokusera på andra saker, utan att behöva oroa sig för barnens säkerhet hela tiden. 

Det finns många olika typer av barngrindar att välja mellan, inklusive fasta barngrindar som monteras i väggen, portgrindar som öppnas och stängs med en hand. Oavsett vilken typ av barngrind man väljer är det viktigt att komma ihåg att en grind inte ersätter den dagliga uppmärksamheten och omtanken som barn behöver. Barngrindar är bara en extra säkerhetsåtgärd och bör användas i kombination med andra försiktighetsåtgärder för att säkerställa att hemmet är säkert. 


Barngrind till trappa

Om du har trappor i hemmet så är det alltid bra att placera en grind i din trappa för att hindra ditt barn från att klättra och skada sig. När du ska välja grind till din trappa så finns det inte speciella trappgrindar, utan du får tänka på vilken grind som passar din trappa bäst. Om det är på nedre plan så fungerar vilken säkerhetsgrind som helst. Det kan både vara utdragbara grindar, som även kallas rullgardinsgrindar. Och även stålgrindar som man spänner fast och som inte behöver skruvas. En sådan säkerhetsgrind är väldigt enkel att montera. 

Men om du vil ha en säkerhetsgrind på din övervåning så rekommenderar vi att du väljer en Stålgrind framför utdragbar grind. Båda är godkända men en stålgrind kommer göra att du kan känna dig mer säker. Och då kan det även vara bra om säkerhetsgrinden skruvas fast. 

Barngrind bäst i test

Vilken barngrind är bäst för just dig? Vi har olika varianter av barngrindar och här kan du läsa mer om våra grindar för att se vilken grind passar era behov bäst. 

Barngrinden Draga

Barngrind Draga i färgen vit

Om du vill ha en barngrind som är smidig att använda, som kan öppnas och stängas fort, och som knappt syns när den är stängd. Då är Barngrinden Draga den perfekta grinden för dig. Den monteras enkelt i sidan av dörrkarmen, och en fästdel monteras på andra sidan av dörrkarmen. Sedan är det enkelt att barnsäkra öppningen till trappan eller till angränsande rum. Eftersom denna barngrind kan dras ut till hela 150 cm så passar de många öppningar i ditt hem.

 • Klarar öppningar upp till 150 cm

 • Stabil Design

 • Hållbar konstruktion i aluminium

 • Godkänd enligt EN1930:2011


Barngrinden Draga Slim

Barngrind Draga Slim i vit färg

Vår nya slimmade variant av barngrind i rullgardinsformat har en snygg och diskret design. Den smidig att använda, då den enkelt öppnas och stängs vid behov. Perfekt för dig som vill att grinden blir en del av inredningen med sin fina finish. Du monterar din barngrind i din dörrkarm, eller vid din trappa. Och den har ett lås som gör att barn inte kommer kunna öppna den. Det är en kombination av att trycka och dra. 

 • Klarar öppningar upp till 130 cm

 • Nätt design som smälter in

 • Bas av aluminium

 • Godkänd enligt EN1930:2011


Barngrinden Stadig - öppnas åt båda håll

Barngrind i stål

Vår barngrind till trappor och dörrar gör ditt hem barnsäkert på ett smidigt sätt. Denna Barngrind är justerbar för upp till 75-82 cm breda dörrkarmar eller trappor, och om du behöver ännu längre grind så finns det förlängare att köpa till. Våra grindförlängare kommer i storlekarna 9cm och 18 cm och är precis som denna barngrind, superenkel att montera.
Barngrinden öppnas åt båda håll för att det ska vara så enkelt som möjligt att hantera den. Vid montering använder du de medföljande skruvfästena och du spänner mot dörrkarmens kanter. 

 • Robust design

 • Öppnas åt båda håll

 • Enkel montering

 • Inga skruvar behövs

 • Godkänd enligt EN 1930:2011

Storlekar på barngrindar

Här är en lista över några vanliga storlekar på barngrindar:

 • 75 cm: Detta är en standardstorlek för barngrindar som är avsedda för att blockera tillgång till trappor.

 • 92 cm: Detta är en storlek som passar bra för att blockera tillgång till vissa områden, till exempel eldstäder eller fönster.

 • 100 cm: Detta är en lite större storlek som kan vara bra för att blockera tillgång till större områden.

 • 121 cm: Detta är en storlek som passar bra för att blockera tillgång till bredare öppningar, till exempel dörrar eller hallar.

 • 150 cm: Detta är en storlek som passar bra för att blockera tillgång till ännu större områden, till exempel kök eller vardagsrum.

Det är viktigt att komma ihåg att storleken på barngrinden som behövs kan variera beroende på vilket område man vill blockera tillgång till och vilken typ av barngrind man väljer. Det kan därför vara bra att mäta området och prata med en professionell innan man köper en barngrind för att säkerställa att man väljer rätt storlek.

Färger på barngrind

Utdragbar Barngrin i färgen svartVåra grindar som är utdragbara kommer i färgerna vit, svart och grå. Vår stålgrind finns bara i färgen vit. De flesta föredrar en vit grind då de känner att den smälter in i de flesta hem. Men om personer har hund eller liknande i hemmet så är det ibland bättre med en svart grind som inte blir smutsig lika lätt. Du kan alltid fråga oss om råd inför ditt köp av säkerhetsgrind.

Barngrind Rullgardin

Barngrind Rullgardin

Barngrind rullgardin är en typ av säkerhetsgrind som är formad som en rullgardin och som kan dras ut och in för att blockera tillgång till farliga områden. De är ett bra alternativ för familjer som bor i lägenheter eller hus med trappor, eftersom de är lätta att installera och snabbt kan stänga av ett område i hemmet.

Här är några fördelar med att använda en barngrind rullgardin:

 • Lätt att installera: Barngrind rullgardin är lätt att installera. De flesta modeller kräver bara att man fäster fästen i väggen och sedan rullar ut själva rullgardinen.

 • Lätt att använda: Barngrind rullgardin är lätt att öppna och stänga, så det är enkelt att stänga och öppna områden när det behövs. 

 • Flexibla: Barngrind rullgardin kan användas för att blockera tillgång till alla typer av farliga områden, inklusive trappor, eldstäder, och även värmeelement.

 • Diskreta: Eftersom barngrind rullgardiner rullas upp när de inte används, kan de vara en mer diskret säkerhetsgrind än andra typer av barngrindar.

 • Säkra: Barngrind rullgardin är gjorda av starka material och är utformade för att hålla barnen säkra och förhindra olyckor.

 • Enkla att ta bort: Barngrind rullgardin är lätta att ta bort när barnen har blivit stora nog att inte behöva dem längre.

Trots att barngrind rullgardin har många fördelar finns det fortfarande viktigt att komma ihåg att de inte ersätter den dagliga uppmärksamheten och omtanken som barn behöver. Barngrindar är bara en extra säkerhetsåtgärd och bör användas i kombination med andra försiktighetsåtgärder för att säkerställa barnens säkerhet.

Barngrind Spänngrind 

Svängbar Barngrind

En barngrind spänngrind är en typ av barngrind som använder spänning för att hålla den på plats. 

Här är fem fördelar med att använda en barngrind spänngrind:

 • Lätt att installera: Många barngrind spänngrind är lätta att installera. De flesta modeller kräver bara att man spänner fast grinden i dörrkarmen-

 • Lätt att använda: Barngrind spänngrind är lätta att öppna och stänga. Och öppnar åt båda hållen.

 • Enkla att att bort: Eftersom barngrind spänngrind är enkel att ta bort när den inte används.

 • Säkra: Barngrind spänngrind är gjorda av starka material och är utformade för att hålla barnen säkra och förhindra olyckor.


Bilder på Draga Slim 


Närbild barngrind Draga Slim


Draga Slim barngrind i stängt läge

Barngrinden Draga Slim fäste


https://lugnaforaldrar.se/barnsakerhet/barngrindar/barngrind-rullgardin-draga-slim-vit-130-cm