Fri frakt vid 599:- / Snabb Leverans / Skickar från Sverige

Barngrindar

Säkra upp hemmet med våra barngrindar

Våra grindar är testade och godkända enligt EN1930:2011

Vad innebär att grindar är godkända enligt EN1930:2011?

Det är en EU standard som sträcker sig över barn och babyprodukter som till exempel:

  • Barngrindar
  • Barncyklar
  • Spjälsängar

Det är en garanti för att barngrinden som du köper är tillverkad enligt de regler och säkerhetsföreskrifter som finns inom EN1930:2011 och ger dig som förälder en trygghet när du ska köpa en barngrind.


Hur länge behöver man använda barngrind i trappan?

Det är väldigt individuellt hur länge man bör använda barngrinden, men det man ska tänka på är att en barngrind som är godkänd enligt EN1930:2011 är gjord för att ett barn under 24 månader inte ska kunna öppna eller passera grinden. Därför kan man säga att just 24 månader är brytgränsen ur ett säkerhetsperspektiv. Dock kan det ändå vara bra att ha kvar grinden längre om man vill begränsa rum och trappor. Då gäller det att som förälder vara mer uppmärksam. Många behåller till exempel grinden på ovanvåningen längre så det är störst riska att barn ramlar ner för trappan om de leker på övervåningen. 

Måste man ha barngrind i trappan?

Det finns ingen lag över att man som privatperson måste ha en grind i trappan, men olyckor där barn ramlar i trappor kan vara väldigt allvarliga och även orsaka skador för livet. Och då är en barngrind en väl värd investering för att undvika olyckor. Och det flesta grindar är numera väldigt enkla att både montera och öppna. 

Viktigast är att placera en barngrind på det plan som barnen tillbringar mest tid på Det viktigaste stället att ha barngrinden på är i alla fall att ha barngrinden på det plan man rör sig som mest och oftast är det nedervåningen man rör sig som mest på och då är det där grinden ska sitta. Men då gäller det att inte glömma bort att det saknas en grind på ovanvåningen och i bästa fall har man en barngrind både uppe och ned till.