Barnlås - Vilka ska du välja?

Barnsäkra lås

När era barn börjar utforska hemmet kan det vara bra att begränsa vissa utrymmen. Det kan vara skåp som har farliga ämnen, en garderob som vill ha ifred, eller en byrå som barnet älskar att tömma på saker. Gång på gång. 
Vi ska gå igenom de vanligaste barnlåsen och vad de används till, så att du kan välja rätt lås oavsett om du vill barnsäkra dina skåp och lådor, eller om du vill sätta ett lås på toasitsen. 


Barnlås till skåp och lådor

Om du vill barnsäkra dina skåp och lådor så finns det flera lås att välja mellan. Det populäraste låset på marknaden just nu är Osynliga barnlås som har inbyggda magneter. Dessa lås är perfekta när man vill barnsäkra sitt kök utan att det syns, för att köket ska förbli stilrent. De osynliga magnetlåsen kommer med röd 3M-tejp, som är den starkaste tejpen som även är värmebeständig. Och om man vill sätta låsen på en ojämn yta så finns det färdiga hål på låsen, så du kan skruva fast dem om du önskar. På bilden nedan ser du hur låset är dolt på insidan av skåpet och att den medföljande magnetnyckeln får haspen att öppnas. Nyckeln kommer med en hållare för enkel förvaring. Och det går även att beställa fler nycklar. Vi har även våra osynliga barnlås i denna varianten som blivit väldigt populär.

Osynligt barnlås

Vill man ha ett enklare lås så finns det några olika varianter. Vi har ett klassiskt skåplås som är väldigt basic. Dessa vita skåplås är till för de minsta barnen när man vill begränsa vissa skåp. 
Vita skåplås

Barnsäkra Multilås fungerar utmärkt till skåp och lådor men även till en massa andra saker också - Därav namnet multilås. Låset har ett smart knäppe som är enkelt för föräldrar att öppna, men svårt för mindre barn. Placera låset högt upp så når inte ens barnet det. 

Även detta låset är självhäftande och kräver inga skruvar. Du monterar låset på 5 sekunder och sedan sitter den som berget. 


Barnsäkert Multilås


Har du skåp där du vill spärra dörrarna snabbt och smidigt så finns det u-formade lås som även fungerar till skåpsdörrar med knopphandtag. Och dessa kan du sätta dit, ta bort och byta plats på hur mycket du vill. Det är även enkelt att justera storleken på låset.även enkelt att justera storleken på låset.  Uformat skåplåsNär man vill säkra upp byrålådor kan man även använda sig av barnsäkra vinkellås för att diskret kunna spärra de lådor man vill. Lådorna öppnas enkelt genom att trycka ner spärren. Barnlås till fönster 

Barnsäkra fönsterlås är alltid en bra investering när man har barn, och inte bara för barnsäkerheten utan även för att man kan se till att fönstret inte blåser upp vid vädring, eller att någon kan öppna det. Vi rekommenderar att ni alltid väljer fönsterlås med nyckellås. För att försäkra er om att barnen inte kan öppna det. 

Detta förnsterlåset monteras i fönstret och är utrustat med en nyckel för att inte barn ska kunna öppna det.

Maxlängden på låset är 180 mm. Beroende på var ni placerar låset kan ni göra öppningen kortare.


Barnlås till skjutdörrar och skjutfönster

För skjutdörrar till garderober eller skjutfönster finns det en väldigt smidig lösning. Små skjutdörrslås som är självhäftande barnsäkrar dina skjutfönster och skjutdörrar på 10 sekunder. 


Vinkla upp låset när du vill ha det låst, och vinkla ner när det ska vara öppet.

Självhäftande 3M-Tejp gör det enkelt att montera låsen.
1 Torka av ytan
2 Ta bart skyddfilmen
3 Montera låsetBarnlås till toalett 

Toaletten är en plats där man inte vill att barnen ska kunna "röja loss". Och det handlar om att det är lätt för ett barn att skada fingrarna om locket slår ner på dem, eller om ett barn lutar sig ner i toaletten. Sedan är det även väldigt smutsigt om barnet nu vill utforska toaletten och dess vatten, för vatten är ju superkul för alla barn. Och de bryr sig inte vart det kommer ifrån. Självhäftande multilås är perfekta lås till toaletten.
Klicka på knappen om du vill läsa mer om våra barnsäkra lås