Fri frakt vid 599:- / Snabb Leverans / Skickar från Sverige

Fönsterlås | Barnsäkra lås till Fönster | Vädrings

Fönsterlås

Välj rätt fönsterlås för ditt hem. Vi har flera olika fönsterlås i vårt sortiment för att du ska kunna hitta något som passar dina behov. 

Fönsterlås för Barnsäkerhet

För föräldrar och vårdnadshavare är barnsäkerhet högsta prioritet. Ett område som kräver särskild uppmärksamhet är fönstren. Fönster utgör en potentiell fara om de inte är ordentligt säkrade. För att hjälpa dig att skydda dina barn och skapa en säker hemmiljö, erbjuder vi på Lugna Föräldrar ett brett utbud av fönsterlås i olika utföranden och material. 

Varför Fönsterlås är Viktiga för Barnsäkerhet

Fönsterlås är av avgörande betydelse när det handlar om att säkerställa att dina barn inte råkar ut för olyckor. Speciellt om du bor på en högre våning. Här är några viktiga skäl till varför lås till fönster är nödvändiga för barnsäkerhet:

 1. Fallrisk: Barn är nyfikna av naturen och kan försöka öppna ett fönster för att se ut. Om fönstren inte är säkrade med fönsterlås kan det resultera i fallolyckor, vilket kan leda till allvarliga skador.

 2. Klämrisk: Oövervakade fönster kan utgöra en klämrisk för små fingrar. Att använda fönsterlås förhindrar att fönster stängs med barns fingrar i vägen.

 3. Frisk Luft: Fönsterlås gör det möjligt för dig att säkert öppna fönstren för ventilation utan att oroa dig för barnens säkerhet.

 4. Säkerhet mot inbrott: Fönsterlås kan också hjälpa till att förhindra/fördröja inbrott och oönskad åtkomst till ditt hem.

Vädringsbeslag 

Vädringsbeslag en en form av fönsterlås som är till för att begränsa hur mycket man kan öppna ett fönster. Det finns vädringsbeslag för både inåtgående och utåtgående fönster. Våra vädringsbeslag är testade och godkända enligt 1994:847 BVL.

Vårt Utbud av Fönsterlås och Barnsäkerhetsprodukter

Lugna Föräldrar har vi noggrant utvalda produkter som är avsedda för att säkra dina fönster och skydda dina barn. Här är några av de produkter vi erbjuder:

 1. Barnsäkra Fönsterlås: Våra fönsterlås är utformade för att enkelt kunna installeras på olika typer av fönster. De förhindrar att fönster öppnas mer än en viss mängd, vilket minskar fallrisken och klämrisken.
  Fönsterlås


 2. Vädringsbeslag till fönster: Med våra vädringsbeslag så kan du enkelt sätta dina fönster i öppet läge och samtidigt förhindra att dina barn öppnar fönstret mer.
  Vädringsbeslag fönster


 3. Fönsterlås med vajer: Låset består av en stark vajer som monteras på fönsterramen samt på karmen, och gör att öppningen begränsas till 10 cm.
  Fönsterlås med vajer

Så här väljer du rätt fönsterlås för ditt hem

När du väljer fönsterlås för barnsäkerhet är det viktigt att överväga några viktiga faktorer:

 1. Typ av Fönster: Olika fönstertyper kräver olika typer av fönsterlås. Se till att välja lås som passar till dina fönster.

 2. Enkel Installation: Välj fönsterlås som är lätta att installera och använda, men svåra för barn att öppna.

 3. Säkerhetsnivå: Bedöm säkerhetsnivån och behoven för ditt hem. Ibland kan det vara nödvändigt med extra skyddsåtgärder utöver ditt fönsterlås.

 4. Hög Kvalitet: Investera i högkvalitativa lås och säkerhetsprodukter som kommer att vara pålitliga över tid. 

Barnsäkra lås till fönster

Barnsäkerhet är ett åtagande som varje förälder bör prioritera, och en bra start är att säkra dina fönster. På Lugna Föräldrar erbjuder vi produkter som kan hjälpa dig att uppfylla detta viktiga ansvar. Våra fönsterlås och barnsäkerhetsprodukter är noggrant utvalda och av hög kvalitet för att säkerställa att ditt hem är en trygg plats för dina barn när de börjar växa och utforska. 

Ett fönsterlås ger även dig möjlighet att vädra hemma, vilket är bra då frisk luft är något alla barn mår bra av. Då kallas det ibland vädringsbeslag istället. Men du kan även använda våra fönsterlås som  vädringsbeslag då remmen ger dig möjlighet att öppna ditt fönster något, även i låst läge. Det kan även vara bra att välja ett fönsterlås med nyckel om du har det främst av säkerhetsskäl. Då kan inte en eventuell inbrottstjuv kunna öppna låset från utsidan lika lätt. 

Vilka behov du än har av ett fönsterlås så kan du alltid höra av dig till oss om du har frågor inför ditt köp. 

Vilka material finns det fönsterlås i?

Fönsterlås finns i de flesta material, och här kan du se några av de materialen. 

 • Plast

 • Krom

 • Mässing

 • Blandade material