Fri Frakt Från 599:- / 1-2 Dagars Leverans

Barnsäkra Kantskydd och Hörnskydd

Barnsäkra dina hörn och kanter med våra skydd

Kantskydd och hörnskydd för ett barnsäkert hem

Genom att använda kantskydd och hörnskydd på möblerna blir hemmet genast en tryggare plats för barnet. De mjuka skydden kan vara det som gör skillnaden för barnets väl och ve i leken. Det är trots allt inget vidare att springa in med huvudet och ansiktet före i de vassa kanterna och hörnen på exempelvis bord och köksbänkar.

Vad är kantskydd?

Kantskydd är avlånga skydd som fästs på just vassa, utsatta kanter. Sådana kanter finns vanligen på bord, köksbänkar och skåp – och i mängder när man väl ser sig om i hemmet. Lugna föräldrars smarta lösningar innebär giftfria skydd i både supermjuka och formbara material.

Viktiga för att barnsäkra hemmet

Har barnet börjat utforska hemmet med fullaste liv och lust? Då är det dags att börja barnsäkra de mest utsatta ställena genom att ge dem kantskydd och hörnskydd. På Lugnaforaldrar.se har vi ett gediget utbud av mjuka skydd i giftfria material.

Det är med skräckblandad förtjusning vi följer barnets utveckling. Finns det något mer storslaget än när småttingen lär sig krypa eller gå? Samtidigt vet vi att detta bara är början på ett nyfiket lekande och utforskande i hemmet. Som vuxen vill man inte vaddera hela barnets tillvaro, men att vidta försiktighetsåtgärder för att skapa ett tryggt hem är alltid lika viktigt.

Mjukt självhäftande skydd i olika färger

Det mjuka, självhäftande kantskyddet i Lugna föräldrars sortiment är en populär produkt. Förutom att hjälpa till att barnsäkra hemmet ger dess olika utföranden stora valmöjligheter. Det går att välja skydd efter färgen på möbler. Därutöver är det en stor fördel att skyddet är så lättanvänt, så som det kommer på 2-metersrulle och med just en självhäftande baksida. Kapa till lämplig längd och montera på nolltid! Ett tryggt hem är ett giftfritt hem så givetvis är detta kantskydd gjort i giftfria material, precis som de andra skydden i utbudet.

Formbart skydd i giftfri skumplast

Skälet till att så många föräldrar väljer det formbara kantskyddet i giftfri skumplast är att det är så smidigt och flexibelt. Just för det böjliga materialet fungerar skyddet lika bra som hörnskydd, då det kan fästas runt hela bordet. Även detta skydd kommer i form av en 2-metersrulle så att längden enkelt kan anpassas efter behovet.

Vad är hörnskydd?

Hörnskydd skyddar mot vassa möbelkanter och avser just skydd mot skarpa hörnen. De är därför inte heltäckande som kantskydd kan vara. I kombination med det senare utgör de dock en bra säkerhet mot onödiga olyckor i hemmet. Även här är Lugna föräldrars lösningar för ett barnsäkert hem giftfria och smidiga.

4-pack med mjuka hörnskydd i olika färger

4-packet med stilrena, mjuka hörnskydd finns i färgerna vit, brun, svart, grå och kaffe. Skydden kan med andra ord smälta in i de flesta inredningar, som är en betydande aspekt i det hela. Eftersom de är förhållandevis små och har tillhörande dubbelhäftande tejp är de mycket enkla att montera på såväl byrå- som bordshörn. Soft foam är ett mjukt material och lämpar sig därför väldigt bra för barnskyddsprodukter. På Lugnaforaldrar.se kompromissar vi inte med familjens välmående och har också i detta fall valt en giftfri soft foam. Hörnskydden är vita och dubbelhäftande tejp medföljer även här.

Hur monteras skydden?

Kantskydden och hörnskydden i utbudet fästs med hjälp av självhäftande tejp. Vilka är våra bästa monteringstips för att sätta upp skydden och därmed för att barnsäkra hemmet?


  • Torka av ytorna där skydden ska monteras. De bör vara rena för att tejpen verkligen ska fästa ordentligt.
  • Måtta in tejpen och skydden. Därefter kan de klippas efter passande längd. Det är viktigt att längderna på både skyddet och möbeln matchar varandra för att skyddet ska vara heltäckande.
  • Fäst tejpen på skyddet och sedan på möbeln. Pressa skyddet mot möbeln för att de ska fästa mot varandra.
  • Avvakta med att röra i 24 timmar. På så sätt får skydden chans att fästa riktigt.


Bra ställen att barnsäkra hemmet med skydd

Särskilt bord och köksbänkar har vassa kantar. Säkra alltid upp på dessa ställen. Se även över om det finns vassa kanter och hörn på andra ställen i hemmet, som vid byrån eller garderoben.

Giftfria barnskydd i nitrilgummi

Det märks så tydligt hur viktigt det har blivit att hålla barnens miljö så giftfri som möjligt. Du har kanske hört talas om projektet ”en giftfri förskola”? Klart att alla miljöer där våra små vistas ska vara säkra i alla bemärkelser! Det har Lugna föräldrar utgått från i våra val av material på kantskydd och hörnskydd, så här är alla skydden tillverkade i giftfri nitrilgummi. Gummit har genomgått tester för att förhindra att produkter med farliga ämnen sprids i familjehushållen.