Fri Frakt Från 599:- / 1-2 Dagars Leverans

Foglossningsbälte

Foglossningsbälte

Foglossningsbälte är ett verktyg som kan hjälpa genom att lindra smärta och öka komforten under graviditeten. Man fäster det över och under magen för att ge stöd. Många kvinnor upplever smärta i bäckenområdet och ländryggen under graviditeten, speciellt vid så kallad foglossning. Ett foglossningsbälte kan hjälpa till att lindra smärtan och öka förmågan att klara av vardagens aktiviteter.


Foglossningsbälte finns i olika storlekar och modeller för att passa de individuella behoven hos varje gravid kvinna. Vissa bälten har en specifik form för att stödja bäckenet och ligamenten, medan andra är justerbara så man enkelt kan anpassa bältet efter den gravida kvinnans växande mage och ge stabilitet. Det finns även foglossningsbälten som är utformade för att lindra smärta i ländryggen och höfterna.

Det är viktigt att välja ett foglossningsbälte som är bekvämt att bära och lätt att justera. Det är också viktigt att konsultera en läkare eller fysioterapeut innan man väljer ett foglossningsbälte, för att säkerställa att det är lämpligt för ens individuella behov.

Det är också viktigt att komma ihåg att ett foglossningsbälte inte är en ersättning för andra behandlingar, som träning och fysioterapi, men det kan vara ett bra komplement till dessa.

Det är viktigt att använda foglossningsbälte från tidigt i graviditeten, så det kan hjälpa till att förebygga besvär och ge extra stöd till bäckenet och ligamenten. foglossningsbälte är ofta mycket prisvärda och kan vara ett bra alternativ för att lindra smärta och öka komforten under graviditeten.

Så om du är en gravid kvinna som upplever smärta i bäckenområdet eller ländryggen, kan det vara värt att prova ett foglossningsbälte under sin graviditet för att se om det kan hjälpa dig att lindra besvär under graviditeten och öka din förmåga att klara av vardagens aktiviteter. Konsultera din läkare eller fysioterapeut för att hitta det bästa foglossningsbältet för dig.


Foglossningsbälte som ger stöd

Stödbälte

Stödbälten är ett annat ord för gravidbälte och är till för att du ska kunna njuta av din graviditet. Att bli gravid är en fantastisk händelse, men att bära på ett barn kan stundtals kännas ansträngande och tungt. Ryggont, ont i svanken och foglossning är vanligt förekommande problem under en graviditet. Då är ett gravidbälte ett bra alternativ för att lindra dessa symptom. Ett stödbälte för dig som är gravid avlastar och minskar tryck på bäcken och rygg, och minskar därmed besvären som stör dig. Ett gravidbälte ska vara enkelt att sätta på, ta av och justera utefter behov. Du får dessutom plats med bältet under kläder, vilket gör att du kan fortsätta att leva ditt liv som vanligt trots besvär under din graviditet.

När ska man börja använda foglossningsbälte

Det är viktigt att börja använda ett foglossningsbälte så tidigt som möjligt för att få stöd och lindring. Det är rekommenderat att du börjar använda det när du är i vecka 12 av din graviditet. Det kommer att hjälpa dig att förbereda dig för förlossningen och hålla dig säker och bekväm.

Foglossningsbälte på en gravid kvinna

Graviditet - Produkter som är bra

När du är gravid så finns det flera produkter som både är bra och som lindrar besvär för gravida. Se gärna över lämpliga kosttillskott som folsyra och järntillskott och rådgör gärna med din läkare innan. Och sedan finns det även kuddar som gör det bekvämare att sitta eller sova med sin mage. Om du upplever besvär, som smärta i rygg och har andra foglossningsbesvär så finns det Stödbälten öven kallade foglossningsbälten som hjälper till att stötta upp, och de finns i flera storlekar från medium till large och är lätta att anppassa så de passar. Se exempel på produkter nedan och hitta det foglossningsbälte som är bäst för dig.


Foglossningsbälte


Foglossningsbälte i färgen vit

  • Enkelt att ta på
  • Ger stöd och stabilitet
  • Finns i svart och vit färg
  • Flera storlekar


Gravidbälte för bekvämare sömn


Gravidbälte hjälper vid foglossning

Det är vanligt att drabbas av bekymmer i bäckenområdet och ländryggen när man är gravid, särskilt vid så kallad foglossning. Upp till 73% av alla gravida kvinnor kan drabbas av detta. Men det finns bra sätt att lindra smärtan och öka förmågan att klara av vardagens aktiviteter. Ett foglossningsbälte eller gravidbälte kan vara ett bra alternativ för många, det ger smärtlindring omedelbart efter att det tagits på. Speciellt fysioterapeutiska riktlinjer ger stark evidens för att ett gravidbälte vid foglossning kan hjälpa att både lindra smärta och öka förmågan att klara av vardagens aktiviteter.

Foglossning och bäckensmärta är en följd av en uppluckring av bäckenets ligament när man är gravid, vilket sker på grund av ökade hormoner. Smärtan kan variera från mild till svår, och kan innebära att man behöver sjukskriva sig. Men det finns olika sätt att behandla smärtan, som bäckenbälte, träning och akupunktur. Har man varit gravid tidigare och haft smärta i bäckenområdet är det större risk att man får det igen under senare graviditeter.

Foglossningsbälte i svart färg

Varför ska du ha ett foglossningsbälte?

  • Kan lindra smärta

  • Ger avlastning och stöd

  • Hjälper dig vara aktiv